Джокович ще играе с Иснър в единия полуфинал в Маями

Сърбинът победи Давид Ферер с 2:0 сета

03.04.2015 | 13:17 Редактор: Велислава Миланова
Джокович ще играе с Иснър в единия полуфинал в Маями

На финала Серина Уилямс ще играе с Карла Суарес Наваро, след като 12-ата в схемата испанка се наложи с 6:3, 6:3 над Андреа Петкович. Суарес Наваро изигра поредния си отличен двубой във Флорида, а от другата страна на мрежата Петкович бе изключителна нервна и допускаше много непредизвикани грешки. За испанката това бе 5-та победа над състезателка от Топ 10 от началото на годината, като тя стана и първата представителка на родината си, която достига до двубой за трофея в Маями от 1993-та година насам.

При мъжете, четирикратният шампион от надпреварата Новак Джокович стигна до полуфинал. Световният номер едно се наложи в оспорван двубой над №7 в ранглистата Давид Ферер със 7:5 и 7:5. Ферер пое инициативата в началото и постигна първия пробив, а после поведе с 4:1. В този момент обаче, сърбинът намери правилния си ритъм, върна брейка и до края на сета беше безгрешен. Във втората част Новак стигна до мачбол при сервис на испанеца и 5:4, но Ферер успя да го спаси. При следващото му подаване обаче 27-годишният белградчанин беше безпощаден и спечели срещата.

Сърбинът ще играе с Джон Иснър, който доста изненадващо победи японеца Кей Нишикори с 2:0 сета, в отделните части 6:4 и 6:3. Американецът стана първия представител на родината си, който достига до полуфиналите в Маями от 2011-та година насам.