fallback

Серина с победа №700 в кариерата си

02.04.2015 | 12:20 Автор: Десислава Джерманска

Серина Уилямс постигна победа №700 в кариерата си. Американската звезда сломи със 7:6, 1:6, 6:3 Сабине Лисицки на четвъртфинал от турнира от сериите Мастърс в Маями. В спор за място на финала Серина ще се изправи с победителката в двубоя между румънката Симона Халеп и Слоун Стивънс.

Анди Мъри се класира на полуфиналите в мъжката схема в Маями. Шотландецът победи с 2:1 сета 21-годишният Доминик Тийм. Двубоят приключи за час и 44 минути. Австриецът реализира единствената си възможност за пробив в първия сет и го спечели с 6:3. В следващите два обаче олимпийският шампион нямаше проблеми и ги спечели с 6:4, 6:1, като постигна два брейка.  В последната част дори Мъри допусна съперникът му да реализира само 3 точки на свой сервис и реализира две от трите си възможности за пробив. Мъри, който е двукратен шампион от турнира в Маями, ще срещне в следващата фаза финалиста от 2010-та година Томаш Бердих.

Чехът, който е под №8 в основната схемата на турнира, победи Хуан Монако в два сета – 6:3, 6:4. Двубоят се игра час и половина и бе равностоен. В началото на първата част имаше размяна на пробиви, като Бердих постигна втори за 5:3 и после затвори сета със сервис гейм на нула. Следващата част се разви по почти идентичен начин. Бердих направи брейк за 5:4 и последва гейм на нула и победа. Така 29-годишният чех стигна до 17-ия си полуфинал в турнири от "Мастърс 1000". В двубоите между Бердих и Мъри, чехът води със 7-6 победи.

 

fallback
fallback