fallback

Белгия и Израел излизат в отложена среща днес

31.03.2015 | 13:28 Автор: Десислава Джерманска

Израел приема фаворитът в група "B" на европейските квалификации Белгия в отложена среща. Двубоят трябваше да се играе на 9-ти септември 2014 година, но заради размириците в ивицата Газа тогава от УЕФА пренасрочиха датата. Домакините нямат равенство в седем поредни двубоя. Белгия пък е в серия от шест мача без поражение, като четири от тях дори спечели. Израелците са на втора позиция във временното класиране на потока, като постигнаха три поредни победи на старта си в европейските квалификации. Тази събота те обаче допуснаха загуба от Уелс с 0:3.

„Моите играчи дадоха всичко от себе си срещу Уелс. Загубихме. Просто се случи… - коментира израелският селекционер Ели Гутман. - Гледаме напред и най-вече сега към мача ни с отбор, който е на четвърто място в световната ранглиста. Когато ги гледах на световното първенство, те бяха по-добри от Аржентина на четвъртфиналите. Ще подходим с огромен респект към тях.“

Гутман ще прекроява защитата, заради отсъствието на наказания Етан Тиби. Двубоят пропуска и нападателя Дамари, който се контузи срещу уелсците. Белгия е на трета позиция, но остава фаворит за първото място, което към момента се държи от Уелс с 11 точки. В последната си среща тимът на Марк Вилмотс разгроми Кипър с 5:0. От състава отпадат контузените Дефур и Лукаку, а нападателя Бентеке по-скоро ще остане резерва.  

„Сигурен съм, че Израел иска да се реваншира на своите фенове, особено след загубата от Уелс с 0:3. Очаквам много силен тим срещу нас и ние сме напълно подготвени за това“, заяви на пресконференция вратарят на гостите Тибоа Куртоа.

Белгия и Израел са се срещали пет пъти помежду си, като белгийците имат четири успеха и една загуба. Двубоят тази вече е от 21:45 ч.

 

fallback
fallback