Сам Куери, Хуан Монако и Доминик Тийм продължават напред на Мастърса в Маями

Сесил Каратанчева записа трета поредна победа на турнира

26.03.2015 | 12:21 Редактор: Ваня Симонска
Сам Куери, Хуан Монако и Доминик Тийм продължават напред на Мастърса в Маями

Сам Куери постигна успех над Виктор Естрея Бургос с 6-4, 6-3 на Мастърса в Маями.  Американецът отбеляза 16 аса и с по един пробив във всеки от сетовете подпечата успеха си. Куери беше изправен само пред един брейкпойнт в целия мач при 4-2 във втората част, но го отрази и се поздрави с победата. Така в следващия кръг той ще се изправи срещу Кевин Андерсън.

В друга среща Хуан Монако надделя над Рубен Бемелманс с 7-5, 6-7, 6-4. Аржентинецът водеше със сет и 5-1 във втория, когато допусна белгиецът да обърне до 6-5. Монако все пак взе подаването на съперника на нула, но загуби тайбрека с 4-7 точки след само един минибрейк в него. В третата част пропиля и преднина от един пробив, но направи втори за 5-4 и в следващия гейм приключи двубоя от четвъртия си мачпойнт. Сега на Хуан Монако му предстои мач с Ернест Гулбис.

Напред в турнира продължава и Доминик Тийм, който победи със 7-6, 7-5 Диего Шварцман.

Междувременно Сесил Каратанчева записа трета поредна победа на турнира от сериите Мастърс в Маями. 25-годишната българка се наложи над американката Лорън Дейвис с 6:3, 7:6 в мач от основната схема. Следващата съперничка на Каратанчева е испанката Гарбине Мугуруса.