fallback

Куп контузии в националния отбор на Англия, Кейн прави дебют

И бранителят Дани Роуз отпадна от състава на "трите лъва"

26.03.2015 | 12:14 Автор: Ваня Симонска

Хари Кейн ще замени контузения нападател на английския национален тим Даниел Стъридж. Футболистът на Ливърпул ще пропусне мача на „трите лъва“ срещу Литва от квалификациите за Евро 2016 и контролата с Италия идния вторник. Той получи травма при загубата на мърсисайдци с 1:2 от Манчестър Юнайтед в дербито от уикенда във Висшата лига, което принуди селекционера на английския тим Рой Ходжсън да заложи на голмайстора на Тотнъм Хари Кейн. 21-годишният играч е най-резултатният англичанин във Висшата лига с 19 гола като дели първото място в класацията на стрелците с Диего Коща от Челси. Очаква се Кейн да дебютира срещу Литва този петък, 27 март.

"Кейн се представя фантастично. Той бележи гол след гол за клуба си и със сигурност заслужи повиквателната за националния тим. Независимо дали ще дебютира в петък или не, Кейн има подкрепата на всички ни в отбора.", изказа мнение вратарят на англичаните Джо Харт.

За срещите с Литва и Италия Рой Ходжсън няма да може да разчита още на Адам Лалана, тъй като футболистът лекува травма в слабините. Вратарят Фрейзър Форстър и левият бек Люк Шоу също отпадат за двата мача. В последния момент групата напусна и бранителят на Тотнъм Дани Роуз. Той бе повикан по спешност на мястото на Шоу, но е получил разтежение и ще се завърне в клубния си отбор за лечение.

 

fallback
fallback