Куп контузии в националния отбор на Англия, Кейн прави дебют

И бранителят Дани Роуз отпадна от състава на "трите лъва"

26.03.2015 | 12:14 Редактор: Ваня Симонска
Куп контузии в националния отбор на Англия, Кейн прави дебют

Хари Кейн ще замени контузения нападател на английския национален тим Даниел Стъридж. Футболистът на Ливърпул ще пропусне мача на „трите лъва“ срещу Литва от квалификациите за Евро 2016 и контролата с Италия идния вторник. Той получи травма при загубата на мърсисайдци с 1:2 от Манчестър Юнайтед в дербито от уикенда във Висшата лига, което принуди селекционера на английския тим Рой Ходжсън да заложи на голмайстора на Тотнъм Хари Кейн. 21-годишният играч е най-резултатният англичанин във Висшата лига с 19 гола като дели първото място в класацията на стрелците с Диего Коща от Челси. Очаква се Кейн да дебютира срещу Литва този петък, 27 март.

"Кейн се представя фантастично. Той бележи гол след гол за клуба си и със сигурност заслужи повиквателната за националния тим. Независимо дали ще дебютира в петък или не, Кейн има подкрепата на всички ни в отбора.", изказа мнение вратарят на англичаните Джо Харт.

За срещите с Литва и Италия Рой Ходжсън няма да може да разчита още на Адам Лалана, тъй като футболистът лекува травма в слабините. Вратарят Фрейзър Форстър и левият бек Люк Шоу също отпадат за двата мача. В последния момент групата напусна и бранителят на Тотнъм Дани Роуз. Той бе повикан по спешност на мястото на Шоу, но е получил разтежение и ще се завърне в клубния си отбор за лечение.