Тони Здравков с амбиции за класиране на Европейско първенство

селекционерът на младежите в интервю за Резултат

25.03.2015 | 22:22 Редактор: Ваня Симонска
Тони Здравков с амбиции за класиране на Европейско първенство

Този вторник младежкият национален отбор по футбол играе европейска квалификация срещу Уелс. Двубоят е от 21 часа българско време и ще се състои на "Кардиф Сити Стейдиум". Мачът се явява и дебютен за селекционера Антони Здравков. В момента под неговото ръководство тренира група от 23-има футболисти, като от тях ще отпаднат петима.

"При всички положения отборът на Уелс ще ни предложи доста единоборства, физически здрави момчета са. В същото време ще се опитат да играят приличен футбол. Това е един корав отбор, "костелив орех", както се казва. Не се предават до последната минута, поне от това което наблюдавах в предишните им мачове. Ние ще трябва да се противопоставим с чисто футболни достойнства. Трябва да отговорим на техния силов футбол, да не се плашим, да не се пазим.", коментира пред BG On Air Антони Здравков.

Специалистът не крие амбицията си за класиране на тима на Европейско първенство.

"Моята амбция е да накарам отбора да мисли по начина, по който аз и моите колеги. Искам да преодолеем всякакив спънки и дребни неща, които ще се изправят пред нас. С пределна концентрация и мобилизация за всеки един мач, ще търсим място под слънцето за Европа.", допълни селекционерът.

Националите заминават в събота, а в цялото интервю с Антони Здравков можете да гледате тази неделя в предаването Резултат от 11 часа.