fallback

500 дни до началото на Олимпийските игри в Рио

Организаторите на Олимпийските игри в Рио отбелязаха 500 дни до началото на игрите

25.03.2015 | 13:25 Автор: Владимир Андонов

Организаторите на Олимпийските игри в Рио отбелязаха 500 дни до началото на игрите. Официалните лица заявиха, че въпреки трудностите, градът ще бъде готов да посрещне света на 5 август 2016. Един от най – спорните въпроси  и най – големите критики са заради замърсяването в залива Гуанабара, където ще се провеждат състезанията във ветроходството.

Председатялят на организационния комитет на игрите Карлос Нузман заяви, че Рио ще е домакин на втория тест ивент във ветроходството и, че водите на замърсения залив ще бъдат готови за състезанията.

На предишното тестово състезание, участниците се оплакваха,че водите са изключително замърсени и са видели да плуват дивани и животински трупове. Когато кандидатства за игрите, Рио обяви, че ще намали размера  на непречистените отпадъчни води , вливащи се в залива, но след това признаха, че е малко вероятно. Стотици милиони долари вече бяха порахчени, а водата остава зловонна. Биолозите миналата година заявиха, че водите съдържат супербактерия, която е резистентна на антибиотици и може да доведе до стомашно – чревни и белодробни инфекции.

 

fallback
fallback