fallback

Джокович защити титлата си в Индиън Уелс

23.03.2015 | 14:16 Автор: Николета Маданска

Новак Джокович защити титлата си в Индиън Уелс. В повторение на миналогодишния финал той победи Роджър Федерер. Този път сърбинът се наложи с 6:3, 6:7, 6:2. Трофеят, освен втори пореден е и общо четвърти за Джокович от Мастърса в Индиън Уелс, с което той изравни рекорда на Федерер. Това беше 38-ми двубой между двамата, като сърбинът спечели 18-та победа.

Първият сет бе решен от един пробив. Джокович взе преднина от 4:2 гейма, след което нямаше проблеми да затвори частта.

Във втория сет Джокович отново поведе с 4:2 гейма, но този път швейцарецът успя да върне пробива и да изравни за 4:4. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Федерер навакса изоставане и при 6:5 в своя полза успя да спечели разиграването и да изравни резултата в сетовете.

Третата част започна отлично за Джокович, който проби за 2:0. Федерер обаче върна пробива още в следващия гейм. Швейцарецът изравни за 2:2, но в шестия гейм сърбинът проби за 4:2 и с още един пробив узакони трофея си - 6:3, 6:7, 6:2 за 2 часа и 20 минути игра.

Така Джокович вдигна титла номер 50-а в кариерата си, с което стана едва 12-ият играч,  достигнал тази граница в модерната история на тениса.

 

fallback
fallback