fallback

Нов епизод на Ел Класико от 22 часа

22.03.2015 | 13:24 Автор: Николета Маданска

Тази вечер от 22 часа Барселона и Реал Мадрид се изправят един срещу друг на "Камп Ноу" в поредния епизод на Ел Класико.

 

Според наставника на Реал Мадрид Карло Анчелоти дербито ще бъде спечелен от този, който играе по-мъдро и най-важна ще е психологическата настройка на отбора му. Реал гостува на „Камп Ноу“ след доста тежки седмици. Кралският клуб записа едва една победа в последните си 4 мача, докато съперникът е в серия от 5 поредни успеха. Въпреки това Анчелоти вярва, че играчите му са готови за предизвикателството.

 

„Очевидно е, че Барселона се представя по- добре от нас в последно време. В по- добра форма са, но мачът ще бъде тежък и за двата тима. За нас това е страхотна възможност да се върнем начело на класирането. Отборът е в добра физическа форма. Завръщането на Серхио Рамос и Лука Модрич ще ни помогне много. Трябва да сме на ниво в защита и атака, и да проявим характер. Никога не съм се готвил за мач в кариерата си с мисълта, че ще съм доволен и на равенство. Нито един от двата тима няма да се задоволи с точката.“

 

Настоящата "седмица" на Реал Мадрид Кристиано Роналдо ще се опита да задмине митичния номер 7 на белия балет Раул по брой отбелязано голове във вратата на Барселона. Португалският стрелец има 14 попадения, което е с едно по-малко от испанския голаджия.

 

„Роналдо ни спаси срещу Шалке в четвъртфинала от Шампионската лига. Той е добре, тренира пълноценно и е готов за мача. Не му липсва нито характер, нито концентрация. Може би не беше в най-доброто си състояние, но успяхме да се класираме напред в Шампионската лига. И от него, и от другите ще искам повече", категоричен е Анчелоти.

 

Барселона е водач в класирането в Примера с аванс от една точка пред Реал.

 

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике очаква тежък мач с Реал Мадрид въпреки силната форма на каталунците и колебливите изяви на кралския клуб.

 

"Няма да попаднем в капана, че ще бъде лесно. Работата още не е свършена. Със сигурност ни чака тежък мач. Става въпрос за вечния враг, който е и най-близо до нас в класирането. Ако спечелим, те няма да прибавят точки. Въпреки всичко не трябва да забравяме, че след това има още 10 мача"

 

Срещу Реал Луис Енрике ще запише мач номер 250 в треньорската си кариера. Запитан за формата на Кристиано Роналдо, той заяви:

 

 "Всеки един от тримата им нападатели- Бейл, Бензема или Кристиано, може да реши срещата без да е в най-добрата си форма. Те са сред най-добрите в света. Няма да говоря индивидуално за никой играч на Реал".  

Полузащитникът на Барселона Серхио Бускетс се готви наравно със съотборниците си на последното занимание преди големия сблъсък с Реал Мадрид. Испанският национал изглежда възстановен от контузията си в глезена и е възможно да се появи в игра срещу кралския клуб.

 

fallback
fallback