fallback

Мерцедес доминира в първите тренировки за новия сезон

13.03.2015 | 14:08 Автор: Николета Маданска

Пилотите на "Мерцедес" Нико Розберг и Люис Хамилтън бяха най-бързи в първите две свободни тренировки преди Гран при на Австралия.

Розберг изпревари съотборника си Люис Хамилтън и в двете сесии.

В първата двамата пилоти на "Мерцедес" бяха единствените, които слязоха под 1:30 мин. за обиколка. Те бяха с повече от секунда по-бързи от пилота на "Уилямс" Валтери Ботас, който даде третото най-добро време.  

Розберг изпревари Хамилтън и във втората свободна тренировка. Германецът завърши точно с една десета пред двукратния световен шампион с меките гуми на Пирели. Двамата пилоти на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен останаха на трета и четвърта позиция, а място в Топ 5 намери и Валтери Ботас с Williams, докато съотборникът му Фелипе Маса не можа изобщо да излезе от гаража заради теч на вода в болида, появил се малко преди началото на сесията. Ред Бул също имаха само един пилот на пистата заради проблем с колата на Рикардо, който завърши със смяна на двигателя. Неговият съотборник Даниил Квят се подреди шести в класирането, а седми остана новобранецът Карлос Сайнц младши. Двамата пилоти на Лотус Пастор Малдонадо и Ромен Грожан останаха на осма и девета позиция, след като се завъртяха в началото на сесията и напуснаха очертанията на трасето. Топ 10 допълни Нико Хюлкенберг с Форс Индия.

 

 

fallback
fallback