fallback

Край на бойкота, Серина започва в Индиън Уелс срещу Никулеску

13.03.2015 | 14:04 Автор: Николета Маданска

Завръщането на Серина Уилямс на турнира в Индиън Уелс ще започне с мач срещу Моника Никулеску. Румънката отстрани Александра Крунич и във втория кръг ще излезе срещу световната №1, която през този сезон реши да прекрати 14-годишния си бойкот на надпреварата.

Както е известно, Серина и сестра й Винъс не са играли в Индиън Уелс от 2001 година, когато двете, заедно с баща им, бяха обиждани на расистка основа от местните фенове.

„За мен беше много емоционален момент, когато говорих с баща ми за завръщане тук. Казах му, че мисля, че трябва да се върна в Индиън Уелс, но няма да го направя, ако той не иска. И той каза, че ще бъде голяма грешка, ако аз не се върна. По време на моята кариера съм обмисляла много пъти да се завърна в Индиън Уелс, а на няколко пъти съм казвала, че никога няма да го направя. В момента се намирам в период от моята кариера, в който няма какво повече да доказвам. Вече играя заради любовта ми към тениса. Усещам, че сега е точният момент да се завърна и да отново да се опитам да спечеля“, заяви Серина на пресконференция.

Серина Уилямс има 11 поредни победи в турнира, който е печелила два пъти поред, включително в последното си участие преди 14 години. Тази година тя участва в надпреварата с "уайлд кард".

 

fallback
fallback