fallback

Арсенал без Паулища срещу Юнайтед за ФА Къп

07.03.2015 | 14:21 Автор: Николета Маданска

Арсенал получи тежък удар, след като загуби новото си попълнение Габриел Паулиста за следващите три седмици. Централният защитник е получил травма в бедрото. Добрата новина за мениджъра на Арсенал Арсен Венгер е свързана със здравословното състояние на Начо Монреал.  По всяка вероятност испанецът ще е готов за игра срещу Манчестър Юнайтед. Двата тима се срещат в четвъртфинал от ФА Къп. Носителят на трофея от миналия сезон Арсенал гостува на "Олд Трафорд" в понеделник от 21:45.

„Уверени сме. Отиваме на "Олд Трафорд" с мисълта да продължим напред в турнира. Ще направим всичко възможно да защитим трофея си. Юнайтед пък ще направи всичко по силите си да ни затрудни, така че очаквам интригуващ двубой", каза Венгер.

И за двата отбора това е единствен шанс за отличие, тъй като в първенството изостават сериозно от Челси, а макар и да продължават участието си в Шампионската лига, Артилеристите загубиха от Монако с 1:3 в първия мач и са пред отпадане.

Манчестър Юнайтед спечели последния мач между двата тима в ФА Къп през 2011-а, като по-рано през сезона се наложи на „Емиратс“ с 2:1. Червените дяволи не са губили от лондончани вече в 7 поредни срещи.

„Не отдавам прекалено голямо значение на историята. За мен е важно представянето ни в момента. Сега играем много добре при гостуванията. Размерите на игрището навсякъде са едни и същи, така че определящо е как се представяме и колко усилия полагаме , за да постигнем победата“, категоричен бе Венгер.

Арсенал и Манчестър Юнайтед са най-успешните отбори в турнира с по 11 трофея на сметките си.

Четете още спортни новини.

 

fallback
fallback