fallback

Ботев излиза само за победа срещу Локомотив

06.03.2015 | 21:22 Автор: Николета Маданска

Ботев излиза само за победа срещу градския си съперник Локомотив в пловдивското дерби от 21-я кръг на "А" група. Това обяви наставникът на "жълто- черните" Петър Пенчев. Задачата пред Локомотив ще бъде да затвърди добрите си игри от последните двубои, заяви помощник треньорът на тима Петър Пашев.

Двата отбора се изправят един срещу друг в неделя от 13:30 ч. на стадиона в парк „Лаута“. От Ботев изразиха уважение към градския си съперник, но целта пред "канарчетата" в дербито е само и единствено победата. Момчил Цветанов вече тренира на пълни обороти. С травма в глезена е Станислав Дрянов.

"Уважаваме Локомотив (Пловдив) за това, които постигна в трудната ситуация, в която се намира. Не се притесняваме от нищо. Ние сме Ботев и нашата цел е победа в дербито. Ще се постараем максимално да се изявим в тази среща и да оправдаем очакванията на нашата публика. Трябва да демонстрираме ценностите на Ботев - отдаденост, борба и качествена игра. Агресията е нещо положително във футбола", коментира Пенчев на пресконференцията преди двубоя.

Помощник треньорът на Локомотив (Пловдив) Петър Пашев определи като несериозни твърденията, че „смърфовете“ могат да подценят Ботев. Той се надява Локомотив да затвърди добрата си форма от последните двубои с успех в градския сблъсък. Пашев разкри, че има леки проблеми с контузени футболисти, сред които е и Ванчо Траянов, но състоянието им не е сериозно.

"За пловдивското дерби каквото и да се каже е малко. Единствената задача за нашия отбор ще е да затвърдим добрите си игри от последните двубои. Подхождаме с нужното уважение към отбора на Ботев", обяви Пашев.

 

fallback
fallback