Тодор Батков готов да остане миноритарен акционер в Левски

Левски със задължения от 4 млн. лв. към НАП

22.02.2015 | 19:40
Тодор Батков готов да остане миноритарен акционер в Левски

Тодор Батков може да стане дори миноритарен акционер в Левски, при успешно протичане на дарителската кампания за спасяването на евролиценза на "сините". Това обяви самият той, два дни преди началото на акцията за набиране на средства.

Както е известно, от 24 февруари всеки, който иска, може да си закупи пакети от по 100, 1000, 10 000, 100 000 или 1 000 000 акции, всяка от които с номинална стойност 1 лев, а кампанията продължава до 24 май.

Тодор Батков увери също, че продължават да се търсят спонсори за Левски. Относно евро лиценза босът на "сините" сподели, че се работи усърдно, така че всичко да бъде изчистено до 20 март. Предстои да се покрият заплатите на първия отбор, да се дадат пари и на служителите за месец декември, а отделно се водят преговори с т.нар. кредитори да се разсрочат част от плащанията.

Васил Колев бе преизбран за председател на УС на тръст "Синя България".

Това стана по време на годишното отчетно събрание на организацията на привържениците.

На сбирката бяха избрани нови членове на Управителния съвет, който занапред ще се състои от 11 души, вместо досегашните седем.

На събранието присъстваха мажоритарният собственик на Левски Тодор Батков, както и изпълнителният директор Константин Баждеков.

Пред медиите адвокатът разкри, че клубът има задължения към НАП в размер на близо 4 милиона лева.