fallback

Краси Анев: Гледам само собственото си бъдеще

биатлонистът проведе среща с министър Кралев

18.02.2015 | 17:43

Красимир Анев проведе среща със спортния министър Красен Кралев по повод скандала, който се разрази след Европейското първенство по биатлон и размяната на обвинения между него и президента на федерацията Екатерина Дафовска. Тогава от Федерацията обвиниха Анев, че не желае да вземе участие в мъжката щафета, а спортистът пък бе на противоположно мнение, пояснявайки че програмата му за състезанията е отдавна изготвена и от централата са били наясно, че няма да бъде на разположение.

"Искам да съм положителен, но ми е трудно. Нека изкараме сезона до края и тогава пак ще си говорим. Нещата ще си ги решим в "кухнята". Дали съм оптимист за бъдещето на биатлона?! - в последната година се научих да обръщам внимание само на своето бъдеще, бях принуден да го направя", отсече Анев.

Старши треньорът на националите по биатлон Николай Захаров отказа да коментира в детайли случилото се на Европейското първенство като поясни, че него това е изкуствено създаден скандал.

"Рядко си говорим с Анев, не искам да коментирам негови думи. Аз лично не съм имал проблеми с него по време на подготовката. Бойкот?! Не мисля, че е възможно. Всеки иска да печели състезания. Цялата ситуация е доста изкуствено направена", каза пък треньорът на националния тим.

Отношение по темата взе и министърът на спорта Красен Кралев. Според него случилото се дължи на "грешка в комуникацията“.

"Най-важно е да се подсигури максимално спокойна обстановка за Световното първенство, така че състезателите да влязат спокойни в тази битка и да излязат с достойнство, постигайки максимални резултати.", категоричен бе Кралев.

Между временно Николай Захаров бе избран за треньор на месец януари. Специалистът получи 14 гласа от спортните журналисти в анкетата на пресклуб "България". На второ място с пет гласа остана Иван Беломъжев, а трети се нареди личният треньор на Красимир Анев - Георги Фъртунов.  

fallback
fallback