Челси с Диего Коща срещу ПСЖ

17.02.2015 | 13:02
Челси с Диего Коща срещу ПСЖ

Пари Сен Жермен посреща Челси на "Стад де Франс" в Париж в първи осминафинален двубой от Шампионската лига. Домакините имат сериозни кадрови проблеми преди сблъсъка с Челси. Старши-треньорът Лоран Блан не може да разчита на петима от основните си футболисти - Йоан Кабай, Маркиньос, Серж Орие, Лукас Моура и Хавиер Пасторе. Почти всички получиха травми по време на шампионатния двубой с Каен през уикенда, завършил 2:2. Под въпрос е и Матуиди. За евентуалното участие на Пасторе също ще се преценява в последния момент. Блан пък предупреди играчите си да се пазят от провокации.

"Доколкото познавам Моуриньо, знам, че той ще се опита да покачи градуса на терена, ако ме разбирате какво имам предвид. - коментира на пресконференцията Лоран Блан. - Моите играчи обаче трябва да останат спокойни и да не реагират, когато стане горещо. Не можем да си позволим повече жълти картони и наказания, защото и без това не разполагаме в момента с много играчи на разположение"

В редиците на Челси далеч по-спокойно очакват двубоя в Париж. Мениджърът Жозе Моуриньо не се оплаква от контузени или наказани футболисти. Португалският специалист дори разкри, че ще пусне като титуляр Диего Коща, който пропусна последните три двубоя на тима заради наказание.