fallback

Прокуратурата поиска 10 г. затвор за Александър Томов

Главният акционер в ЦСКА все още подсъдим за "Кремиковци"

16.02.2015 | 16:31

На 17 февруари 2015 следобед ще бъде произнесена присъдата по делото срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев.

Четиримата са подсъдими за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери от металургичния комбинат "Кремиковци". Томов говори пред медиите като според него преди седем години е имало поръчка някой да бъде нарочен за фалита на "Кремиковци".

"Делото ще завърши със стратегически успех за нас. Обвинението е антиконституционно. Ако имаше проблем Прамот Митал е щяло да ни обвини. Умишлено нито един от индийците не е поканен като свидетел. Няма увреждане на ЦСКА и Кремиковци. Това са не само законни сделки, а тези сделки са в интересите на двете дружества.

Нищо ново от преди 7 години. Тогава е имало поръчка някой да бъде нарочен, избрали са нас и продължават по един и същ начин. Няма нови факти. Само се протака. Прокуратурата прикрива 17 документа", заяви Томов пред журналистите.

 

Още по темата

Александър Томов коментира и случващото се в ЦСКА. Главният акционер на клуба разкри, че предстои среща с министъра на спорта Красен Кралев относно базата в Панчарево. Проектът на „червените“ предвижда основен ремонт на базата изцяло със средства на клуба като се започне с изграждане на два терена и съблекалня.

"Ще представим в спортното министерство другата седмица проект за възстановяване на Панчарево. За съжаление няма последствия за тези, които го разрушиха по кански начин.

Съсипали са всичко и са обрали всичко.

Сега ще дадем на министър Кралев предложение за основен ремонт на Панчарево.

Започваме с два терена и една съблекалня. Дано получим потвърждение по-бързо и да върнем базата си. Средствата за ремонта ще са на клуба", отбеляза главният акционер на ЦСКА.

Томов говори и по темата с акциите на клуба, които се очакват да бъдат пуснати на втори транш през април 2015.

"Стремежът ни е да пуснем акциите през април, за да съвпадне с битката за шампионската титла. Мисля, че това ще има по-голямо отражение от феновете, колкото и акционери да се появят в момента ще бъде печелившо.", допълни той.

Цялото изказване на Александър Томов по проблемите и ситуацията в ЦСКА, гледайте тази седмица в предаването Резултат.

 

fallback
fallback