Венгер: Контузиите на Рамзи са мистерия

14.02.2015 | 12:04
Венгер: Контузиите на Рамзи са мистерия

Аарън Рамзи пропуска мача на Арсенал срещу Мидълзбро за Купата на Англия. Уелсецът има нов мускулен проблем в бедрото, който ще го извади от игра за поне 2 седмици. Това е третата му подобна травма само през този сезон, като в предишните години често бе сполетяван от такива контузии.

Не сме намерили причината защо се случва това. Явно има нещо медицинско или био-механично, защото той работи здраво и се старае много. Не смятам, че проблемът е в тренировките. Ние се готвим внимателно и обръщаме особено внимание на играчите, които лекуват травми”, заяви Венгер.

Венгер потвърди, че Алексис Санчес няма да играе срещу Мидълзбро, а Джак Уилшър, все още не е в достатъчно добър ритъм, тъй като е отсъствал 4 месеца, но очакванията са скоро да може да се завърне на терена. Близо да завръщане е и Окслед-Чембърлейн, на когото обаче все още ще му трябват 2-3 седмици. Микел Артета и Матьо Дебюши са трайно контузени, но дебют за отбора може да направи привлеченият през зимата от Виляреал Габриел Паулиста.

В предишния кръг Мидълзбро изхвърли от надпреварата Манчестър Сити след успех с 2:0.

"Няма да имаме никакви оправдания, ако загубим от Мидълзбро. Това, че са победили Манчестър Сити не значи нищо. Това е добро предупреждение, играем у дома и имаме отлична възможност да се класираме за 1/4-финалите. Трябва да се възползваме. Имам проблеми с контузени играчи, но имам футболисти, които да ни донесат победата“, категоричен бе наставникът на Арсенал.

Срещата е от 5-ия кръг на турнира и ще се играе в Лондон в неделя от 18:00 часа.