Моуриньо критикува Футболната асоциация

11.02.2015 | 13:30
Моуриньо критикува Футболната асоциация

Жозе Моуриньо атакува Футболната асоциация на Англия. Португалецът обвини ФА, че използва двоен стандарт при определянето на наказания.

Мениджърът на Челси е ядосан, че нападателят на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси не получи картон за удара с лакът в лицето на противников футболист, а по-рано Диего Коща бе лишен от права за три срещи.

"По-добре съм сега, но не бях в настроение онзи ден. Нуждая се от повече време да преглътна това, че мой играч бе наказан за постъпка, за която други не ги санкционират. Още се опитвам да осмисля и разбера защо едни състезатели са наказани, а други – не. Същите хора, които наказаха мой футболист, не сториха това този уикенд. А можеха“, заяви Моуриньо.

Днес Челси е домакин на Евертън в среща от 25-ия кръг на Висшата лига. В игра за гостите ще излезе бившият футболист на сините Ромелу Лукаку. Моуриньо се изказа ласкаво за него:

„Той доказва всяка седмица, че е добър футболист. На мен лично няма какво да ми доказва, аз знам, че е голям играч. Такива са и Шюрле, Хуан Мата, Кевин де Брюин. Но просто такъв е светът на футбола и законите на трансферния пазар са такива. Ако получиш добра оферта, трябва да се разделиш с играча", каза португалският специалист.

Челси е лидер в класирането с 56 точки, на 7 пред втория Манчестър Сити.