fallback

Пирова победа за Реал Мадрид, Хамес със счупен крак

05.02.2015 | 13:07

Реал Мадрид победи Севиля  на „Сантяго Бернабеу" и увеличи на 4 точки аванса си пред Барселона на върха в класирането. Победата обаче се оказа пирова за белите, който останаха без трима от титулярите си за дербито на Мадрид срещу Атлетико тази събота. Хамес Родригес е със счупен крак. С контузия е и Серхио Рамос, който получи разтежение и напусна терена принудително още в деветата минута. Марсело, който записа своя мач номер 300 за Реал, получи жълт картон и ще бъде наказан за сблъсъка с шампионите.

Именно той центрира за гола на Хамес Родригес, който откри резултата в 12-та минута. 6 минути по- късно гостите уцелиха греда чрез Висенте Ибора, а след това Икер Касияс направи страхотно спасяване, за да запази аванса на Реал.

В 27-та минута домакините направиха втора принудителна смяна, след като и Хамес се контузи. Колумбиецът е със счупена кост в крака, а очаквания са да бъде извън игра за 2 месеца.

В 30-та минута, лош сблъсък между Бензема и стража на Севиля Бето завърши с влизане на медицинските екипи, а Бето не успя да продължи двубоя и беше изнесен на носилка.

Хесе удови преднината на Реал в 36-та минута, отбелязвайки първо попадение за сезона.

Яго Аспас върна един гол за Севиля в 80-та минута на двубоя.

С успеха  Реал вече има 54 точки на върха в класирането, на четири пред Барселона, и седем пред Атлетико Мадрид.

fallback
fallback