fallback

Литекс взима нападател и халф

"оранжевите" заминаха за Турция

04.02.2015 | 15:07

Нападател и халф – на тези два поста се търсят футболисти за Литекс, които да комплектуват селекцията на отбора и да го подсилят за старта на шампионата. Ръководството на клуба обаче се е насочило към чужбина заради по-малкия избор на класни играчи в родното първенство, заяви старши треньорът Красимир Балъков.

"В Турция ни предстоят четири много здрави мача, насочили сме вниманието си изцяло към първия си двубой от шампионата срещу Лудогорец.", заяви Балъков пред медиите.

Той допълни, че все пак в Ловеч ще дадат шанс за изява на четирима от юношите да се наложат в първия тим през втората половина на сезона.

"Разбрали сме се с ръководството – тая година ще се опитаме да дадем шанс на 4 човека от младите да помиришат мъжкия футбол. Те са национални състезатели, знаят за какво става въпрос. Така че след лагера в Турция ще видим как ще продължим с тях.", коментира още треньорът.

В Анталия Литекс ще изиграе четири контроли със силни съперници. На 7 февруари е мачът с Марибор (Словения). Три дни по-късно предстои контрола с лидера в сръбското първенство Партизан. На 13 февруари ловчанлии играят с Динамо Москва, а последната приятелска среща на турска земя е с унгарския Гьор ЕТО.

 

fallback
fallback