Левски вдига цените на билетите

Сините спешно търсят пари да спасят лиценза за Европа

30.01.2015 | 18:32
Левски вдига цените на билетите

 Феновете на Левски ще плащат по 15 лева за сектор "В" и по 10 лева за сектор "Б" през пролетта. Изключение от тази схема ще бъде дербито с ЦСКА, където двата тима имат споразумение билетите да са по 14 и 10 лева. На 4 февруари ще бъдат пуснати абонаментините карти за пролетния полусезон, като 96 лева ще струва за сектор "В" и 60 за "Б", а за ученици и пенсионери има 50% намаление.

Председателят на УС на "сините" Иво Тонев пък обеща на привържениците, че сектор "А" ще е готов през лятото. Отново са се появили заможни феновете на отбора, които са пожелали да помагат с лични средства за изграждането на трибуната. Клубното ръководство продължава да търси нови спонсори като желанието е да бъдат привлечени поне 3-4 компании.

"Безспорно източниците ни на приходи са няколко, имаме заложени приходи, налични договори, по които има постъпления. Водим също преговори с нови спонсори. Това са пътищата, плюс някои много важни и добри идеи, които са от тръст "Синя България" и Националния фенклуб на привържениците.“

Иво Тонев разкри, че необходимата сума за нормалното съществуване на отбора за първите 6 месеца от годината са 4 400 000 лева.

"В тази връзка мога да ви кажа и първия сериозен проблем пред Левски, свързан с бъдещото получаване на лиценз, на първо място за Европа. Левски има задължения около 1 700 000 лева. Тези задължения са дължими към 31 декември 2014 година и това е първата задача, която стои пред нас като УС. До 20 март трябва да съумеем да погасим тази сума“, отбеляза Тонев.

Към момента в Управителния съвет на Левски влизат четирима души, но до края на февруари те трябва да са станали седем. Тази седмица е била предложена кандидатурата на Илия Козарев, като почти сигурно тя ще бъде одобрена. През месец април е планиран приятелски двубой с отбора на Славия, с който да се отбележи 100-годишнината от най-старото столично дерби.

Повече за решенията от Управителния съвет на Левски, може да гледате в спортното предаване "Резултат" в неделя от 11 часа в ефира на България он ер!