ЦСКА продаде Серджиу Буш

Шефилд Уензди дава 500 000 евро за румънеца

30.01.2015 | 17:45
ЦСКА продаде Серджиу Буш

ЦСКА се е разбрал с Шефилд Уензди за трансфера на Серджиу Буш. Тимът от Чемпиъншип ще плати 500 хиляди евро за правата на румънския голмайстор. Очаква се в договора да има и клауза, при която "червните" да получат процент при евентуална следваща продажба на Буш.

22-годишното острие се присъедини към ЦСКА през лятото и изключително бързо се превърна в любимец на привържениците. За 19 мача, с червения екип в "А" група, Буш вкара 10 гола и е едноличен лидер в листата на голмайсторите в първенството. Продажбата на румънеца ще помогне на ЦСКА да попълни бюджета на клуба, който се намира във финансова немощ. От друга страна старши треньорът Стойчо Младенов разполага с още двама централни нападатели в лицето на Оралиен Жоаким и черногореца Стефан Николич.

Шефилд Уензди е създаден през 1867 година. Играят официалните си мачове на стадион "Хилзбъро". Старши треньор на отбора е Стюърт Грей. "Совите" са трикратен носител на Купата на английската асоциация, печелят Купата на лигата и Комюнити шийлд.