Барселона отстрани Атлетико в луд мач

29.01.2015 | 12:22
Барселона отстрани Атлетико в луд мач

Барселона отстрани Атлетико Мадрид и се класира за полуфинал в турнира за Купата на Краля в Испания. Каталунците се наложиха с 3:2 в реванша и с общ резултат 4:2 продължават напред.

Две попадения на Неймар и автогол на Миранда донесоха успеха на Барселона, след като Атлетико на два пъти повеждаше в резултата чрез Фернандо Торес и Раул Гарсия. И петте попадения паднаха през първото полувреме, а близо 54 хиляди привърженици на "Висенте Калдерон" станаха свидетели още на хвърлени бутонки, спречквания и червени картони.

Торес откри резултата още в 39-а секунда с удар от границата на наказателното поле и грешка в защитата на Барселона. Неймар изравни в 9-а минута. Раул Гарсия отново изведе Атлетико напред в резултата от спорна дузпа в 30-а минута. Миранда си отбеляза автогол осем минути по-късно. Неймар донесе успеха за Барселона с второто си попадение четири минути преди края на първото полувреме.

В 45-а минута капитанът на домакините Габи Фернандес получи втори жълт картон заради сблъсък с Неймар и остави Атлетико с 10 души на терена, а в 84-а минута Марио Суарес също беше изгонен заради грубо нарушение срещу Меси.

Мачът ще се запомни още с хвърлената бутонка от Арда Туран към страничния съдия, а през първата част един от лайнсмените удари с флагчето си Жорди Алба.