Сърцат Левски загуби от Задар със 72:80

"Сините" записаха 17-та си загуба в Адриатическата лига

22.01.2015 | 13:09
Сърцат Левски загуби от Задар със 72:80

Пореден мъжки мач за баскетболния Левски, но и поражение със 72:80 точки от хърватския Задар. Шампионът на България регистрира 16-ото си поредно поражение в Адриатическата лига, но показа огромно сърце и характер пред непрестанна и гореща подкрепа от страна на своите фенове. Левски изигра силен мач, като единствено сериозно отпускане в трета четвърт им коства дори може би успеха. Тимът на Константин Папазов направи страхотно първо полувреме, в което дори направи серия от 22 срещу 6 точки и поведе с 14разлика. На почивката сините се оттеглиха при аванс от 7 точки.

Второто полувреме обаче гостите от Задар се мобилизираха и частта приключи при едва 5 отбелязани точки за домакините и 22 за хърватите. Българския първенец продължи да се бори мъжки до последно за всяка топка и кош, но след почивката имаше и по-лош процент в стрелбата. Сините отстъпиха с 8 точки, но бяха изпратени с бурни аплодисменти от своите фенове. Най-резултатен за Левски отново бе Алекс Симеонов с  22 точки и 7 борби, а Димитър Ангелов добави 18 точки и и 6 борби. Добър мач направи и капитанът Павел Иванов с 14 точки и 6 борби, а рожденикът Деян Карамфилов завърши с 8 асистенции. За гостите Франко Шанго бе най-резултатен с 18 точки.

За Левски срещата пропуснаха двамата македонци Никола Гайдаджиев, който е болен от грип и Стоян Гюровски, който е претърпял катастрофа. В неделя   Левски гостува на Кърка ново место, като пътуването е подсигурено финансово, но има проблеми с късата скамейка.