Кот д'Ивоар и Алжир с първи мач за Купата на Африка

20.01.2015 | 14:07
Кот д'Ивоар и Алжир с първи мач за Купата на Африка

Кот д'Ивоар и Гвинея се изправят един срещу друг в първи двубой от група D. Срещата е с начало 18 часа българско време. Голямата въпросителна преди мача бе участието на голямата звезда и капитан на  Кот д'Ивоар Яя Туре. 31-годишният футболист на Манчестър Сити получи контузия по време на тренировка в събота, но по-вероятно е той да излезе днес на терена.  

„Гвинея е страхотен отбор - заяви преди срещата Туре. Постигнаха добър рекорд в квалификациите, въпреки че бяха в трудна група, заедно с Гана. Мисля, че и те, и ние имахме напрегнати и трудни квалификации, но сме тук с голяма доза ентусиазъм. Да, нашият отбор е много млад, но всички искат да се учат, искат да опитат вкуса на този турнир и да постигнат много за в бъдеще. Знаем, че не сме фаворити, но ще дадем всичко като отбор, за да защитим цветовете на нашата държава“, добави още капитанът на Кот д'Ивоар.

Кот д'Ивоар преодоля трудната група D в квалификациите, където се пребори за втората позиция в конкуренцията на Камерун, Конго и Сиера Леоне.  Тимът на Ерве Ренард събра 10 точки. Със същия актив и Гвинея стигна до финалите в Екваториална Гвинея, след като завърши на второ място в квалификационна група Е с три победи, две загуби и едно равенство.