Барселона без Матийо срещу Депортиво

18.01.2015 | 10:04
Барселона без Матийо срещу Депортиво

Барселона гостува на Депортиво Ла Коруня тази вечер в среща от 19-ия кръг на испанската Примера дивисион. Двубоят е с начало 20 часа. Каталунците няма да могат да разчитат на централния защитник Жереми Матийо, който има проблеми с ахилесово сухожилия на десния крак.  Французинът, който има най-много игрови минути от бранителите в Барса, все още не е минал медицински прегледи и не е ясно колко време ще почива. В негово отсъствие Луис Енрике ще заложи в центъра на отбраната си на двойката Хавиер Масчерано-Жерар Пике.

 Депортиво се намира на опасна близост до зоната на изпадащите в елита, като има 17 точки – с една повече от предпоследния Леванте и три от последните Елче и Гранада.

„Футболът е прекрасен спорт, в който не винаги най-добрият побеждава. Би било твърде скучно. Винаги е трудно, когато играеш като гост, най-вече, защото има фактор – публика, фактор – терен, но в нашия отбор през този сезон се опитваме да победим във всеки мач, без значение къде се игра. Някой път играем добре, в друг случай отправяме повече удари, но винаги е налице мотивацията и духът на победители", заяви наставникът на Барселона Луис Енрике. 

Енрике посочи, че е рано да се говори за шампионската титла в Испания, но подчерта, че тимът му ще се бори до последно . Освен това каталунците продължават борбата си за още две купи - Шампионската лига и Купата на Краля.