Луис Енрике няма да напуска Барселона

Тази вечер "каталунците" посрещат Атлетико Мадрид

11.01.2015 | 12:22
Луис Енрике няма да напуска Барселона

Барселона посреща Атлетико Мадрид тази вечер в дребито от 18-ия кръг на Примера дивисион. Старши-треньорът на каталунците Луис Енрике бе категоричен, че няма напрежение в отбора, въпреки информациите в медиите за скандали между него и част от играчите след последния шампионатен мач загубен с 0:1 от Реал Сосиедад. Специалистът отрече, че мисли да напусне треньорския пост.

"Въпросът не е в това дали чувствам подкрепа или не. Важното е да вършиш работата си, а аз го правя на 100 процента. Единственото нещо, което мога да гарантирам със сигурност е, че ще напусна в деня, в който видя, че играчите ми не ме подкрепят и слушат. Това все още не се е случило".

"Аз знаех перфектно какво е да си треньор на този клуб. Това не може да ме обезкуражи по никакъв начин или да промени пътя, по който съм поел. Всичко, което виждам в този клуб ме мотивира да работя, вълнувам се и съм щастлив тук и ще продължа да работя", коментира специалистът.

Двубоят между Барселона и Атлетико Мадрид е директна битка за втората позиция. Двата тима са с равен брой точки – 38, като каталунците са с по-добра голова разлика. Луис Енрике посочи, че шампионът в никакъв случай не трябва да бъде подценявам и остава основен фаворит за титлата и през този сезон.

"Чоло Симеоне се е фокусирал върху това да прави малки стъпки, но никой не трябва да се заблуждава заради това. Те са абсолютен кандидат да спечелят всичко. Те печелят, благодарение на тяхната вяра във възможностите им. На моменти напълно доминират в мачовете. Определено Симеоне е един от най-добрите треньори в света", каза още Луис Енрике.

На въпрос какви са слабостите на Атлетико Мадрид, Луис Енрике отговори така:

"Никога не съм гледал на тях като уязвим отбор. Те се защитават добре, работят колективно, дори нападателите помагат много на халфовата линия. Определено не са уязвими и няма да бъдат. Няма да сме такива късметлии. Очаквам сходен мач на този, които играхме помежду си миналия сезон, но се надявам крайният резултат да е друг".

Барселона приема Атлетико Мадрид тази вечер от 22:00 часа.