fallback

Лицензът на Левски за евротурнирите под въпрос

Тодор Батков продължава да търси спонсори за "сините"

05.01.2015 | 20:12

Финансовата ситуация в Левски остава все така тежка. Към момента клубът има близо един милион лева забавени плащания, които могат да се окажат пречка за лиценза на "сините" за евротурнирите. Крайният срок е през март, когато УЕФА окончателно ще се произнесе за съдбата на тима.

"Относно лиценза, положението е тежко, намалили сме част от задълженията, а други сме разсрочили. Имаме нужда от помощ и се обръщам към синята общност. Нека всеки фен помогне като си купи артикул и посещава нашите мачове. Дивите зайци се броят в края на март, когато е фаталният срок, даден от УЕФА. Надявам с дотогава да сме изрядни", отбеляза Тодор Батков.   В помощ на Левски влизат и част от привържениците на отбора. В Управителния съвет на този етап са Иво Тонев, който е председател, Константин Баждеков, представители на Тръст "Синя България" и председателят на Националния клуб на привържениците Владимир Владимиров. Новите лица в управата на "сините" вярват, че ще помогнат на клуба да тръгне нагоре като поставиха цел – участие в евротурнирите.

Собственикът на Левски Тодор Батков допълни, че ще даде 15% от акциите безвъзмездно на феновете, каквато беше уговорката. Адвокатът обяви също, че продължа да търси спонсори, за да подпечи бъдещето на тима.

"Давам безвъзмездно 15% от акциите, както вече бях обещал. Това ще се случи, когато Управителният съвет бъде вписан.", потвърди адвокатът.

В същото време стана ясно, че на "Герена" ще бъдат привлечени двама нови футболисти, единият от които вратар. С трима пък "сините" се разделят -  Кристиян Наумовски, Пламен Крумов и Антон Огнянов.  

 

fallback
fallback