fallback

Според ESPN Джерард ще играе в Лос Анджелис Галакси

04.01.2015 | 13:18

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард е близо до подписването на 18-месечен договор с отбора от Мейджър-лигата на САЩ Лос Анджелис Галакси.  Според информацията на ESPN договорът на полузащитника включва годишна заплата от 6 милиона долара. Трансферът обаче първо трябва да бъде одобрен от Борда на лигата, тъй като подобни суми като тези на Джерард са доста над тавана на заплатите, който е 750 хиляди долара. В ЛА Галакси играе бившият капитан на ирландския национален отбор Роби Кийн, а в отбора кариерата си завърши друга английска футболна икона- Дейвид Бекъм. В същото време Стивън Джерард направи любопитно изказване, относно мениджъра на Ливърпул Брендън Роджърс. Пред официалния сайт на мърсисайдци Джерард заяви, че е щял да бъде шампион във Висшата лига, ако е бил срещнал Роджърс през 2005-а.

"Ще ми се да бях срещнал Брендън, когато бях на 24, защото мисля, че щях да седя тук, говорейки за много титли, които щяхме да сме спечелили заедно. Реалността е, че Брендън дойде в този клуб, когато бях на 32 години и е жалко, че отношенията ни не стартираха преди 10 години", обяви капитанът на Ливърпул.

Джерард сподели, че проблемите на Ливърпул през настоящия сезон нямат общо с взетото от него решение да напусне клуба след края на кампанията.

 

fallback
fallback