fallback

Бартоломеу яростно защити Барса

31.12.2014 | 12:57

Спортният арбитражен съд в Лозана отхвърли жалбата на Барселона и по този начин потвърди забраната, която ФИФА наложи на каталунците. Каталунците нямат право да осъществяват трансфери до януари 2016 година. Решението бе взето на 19-ти август 2014 година, но от каталунския клуб решиха да го обжалват. Освен това блаугранас трябва да заплатят глоба в размер на 450 хиляди швейцарски франка.                            Президентът на Барса Хосеп Мария Бартололмеу яростно защити школата, която е произвела футболисти като Лионел Меси, Шави, Андрес Иниеста и заяви, че е извършена голяма несправедливост.

„ Извършена е голяма несправедловост, несправедливост срещу Барселона, срещу всички деца и семейства, засегнати от решението, срещу всички членове на нашия екип, а също и за света на футбола като цяло. Винаги сме казвали и смятаме, че санкцията на ФИФА е непропорционална - заяви президентът на Барселона Бартоломеу.

Световната централа и нейният президент трябва да защитава света на футбола, но с подобни решения те се отклоняват от целта си. Не се чувстваме защитени и подкрепени. Това е прецедент, което е лошо за футбола и не е имал за цел да опетни нашия клуб“ - добави още Бартоломеу.

Припомняме, че заради нарушаване на трансферни правила, във връзка с привличането на играчи до 18 години, през лятото тимът от „Ноу Камп“ понесе тежък удар, след като от ФИФА забраниха на отбора да прави трансфери в следващите два прозореца.

 

 

fallback
fallback