Национал напусна Левски

27.12.2014 | 13:39
Национал напусна Левски

Баскетболният национал Христо Захариев напуска Левски в посока Лукойл Академик. 24-годишният играч не попадна в групата на сините за гостуването на сръбския Мега Ликс от редовния сезон на Адриатическата лига.Захариев е вторият, който официално си тръгва от Левски заради финансовите проблеми на клуба. Шампионът на България, който постигна и требъл през тази година, се намира в много сериозен колапс и оцеляването му е въпрос на дни. По-рано багажа си от Левски събра сръбският център Милян Пупович, който вече носи екипа на варненския Черно море.


Левски тръгна за Сърбия днес с едва 9 баскетболисти. От списъка отпадна и Димитър Димитров, който също ще смени отбора, както и страдащият от инфекция Станимир Маринов. Старши-треньорът Константин Папазов ще може на разчита на Павлин Иванов, който се възстанови от травмата си в кръста. С тима е и спешно привлеченият от Дунав Евгени Хаджирусев.


Левски е с 13-сет загуби в Адриатическата лига, като има само 1 победа от началото на дебютното си участие. Утрешният им съперник е осми от 14-сет отбора, а последният е именно българският представител. Има голяма вероятност това да е и последният двубой на Левски в турнира.