Цесекари с награди от картинг надпревара

15.12.2014 | 18:53
Цесекари с награди от картинг надпревара

Спорт, забава и благотворителност събра на едно място днес част от най-известните и успешни спортисти и футболисти. Куп родни спортни звезди се впуснаха в картинг състезание, организирано от Дарик радио и спортно шоу Гонг, с благотворителна цел. Именити състезатели дариха различни предмети и артикули за търг, който ще продължи до 18-ти декември. Събраните средства ще бъдат дарени на Фонда за терапии на деца аутисти и на Фондация „Нашите недоносени деца”.

В картинг надпреварата участие взеха Михаил Александров от Лудогорец, играчите на ЦСКА Неманя Милисавлевич и Иван Стоянов, Бранимир Костадинов от Локомотив (Пловдив), Стефан Станчев, Иван Коконов и Сашо Александров от Черно море, Емил Михайлов от Марек, както и световната шампионка по бокс Станимира Петрова, световната вицешампионка по кану-каяк Станилия Стаменова, плувците Нина Рангелова и Мартин Желев, волейболистки на ЦСКА и Левски, баскетболистки на Левски, европейският шампион по сумо Николай Николов и капитанът на националния отбор по тенис Тодор Енев.

Номер 1 на пистата се оказаха представителите на ЦСКА, като първото и второто място в състезанието при мъжете спечелиха Иван Стоянов и Неманя Милисавлевич, а трето място при жените бе за волейболистката на "червените" Кристиана Петличка. Първа при дамите триумфира Станилия Стаменова с много силно каране във финалните серии, като в квалификациите тя бе трета, а второ време даде плувкинята Нина Рангелова. Трети при мъжете финишира Иван Коконов от Черно море.