Борбата награди най-добрите за 2014-а

10.12.2014 | 16:25
Борбата награди най-добрите за 2014-а

23 медала - 4 златни, 2 сребърни и 17 бронзови. Такава е равносметката на българската борба за 2014-та година. Европейският шампион в категория до 59 кг. Александър Костадинов получи признанието за борец на годината, а приза за най- добър сред треньорите заслужи Армен Назарян. Селекционерът на класиците обяви, че целта пред неговите състезатели следващата година е спечелването на 6 олимпийски квоти.

Тайбе Юсеин, която спечели бронзови медали от Световното и от Европейското първенство в категория до 60 кг, стана първа подгласничка на Александър Костадинов. Трета в класацията на българската федерация по борба е Станка Златева, която през изминалия сезон триумфира с европейската титла в категория над 75 кг.

Кирил Милов получи приза за пробив в световния спорт, а Миглена Селишка беше наградена за най-успешно представил се млад състезател през годината. За най-голям международен принос федерацията отличи Клуб по борба Левски (София) за жени и клуба по борба Миньор (Перник) в класическия стил.