fallback

Левски може да остане без футболисти след Нова година

09.12.2014 | 16:15

Старши треньорът на Левски Георги Иванов се опасява, че може да му се наложи да гради нов отбор догодина. Заради финансовата криза на "Герена" плащанията към играчите закъсняват, а на 15-и декември предстои нова среща с Димитър Димитров, който окончателно трябва да обяви решението си дали поема отбора.

"Левски не се намира в добро финансово състояние. Собственикът трябва да направи всичко възможно да се разплати със служители и футболисти, за да запазим отбора и да не трябва на 1 януари да търсим 20 нови състезатели", каза Иванов.
Георги Иванов не може да гарантира, че някой от чужденците в отбора няма да приеме офертата на друг клуб през януарския трансферен прозорец.
 

"Нормално е всеки, на когото не е плащано дълго време, да приеме друга оферта. Чужденците са в България не само да се развиват, а и за да получават пари. Аз разчитам на тяхното достойнство и на това, че се запалиха по синята идея, но не мога да гарантирам за когото и да било, че ще остане в отбора", добави треньорът на Левски.

Ръководството на Левски се срещна с представители на Дисциплинарната комисия, а поводът бяха честите наказание, които синият клуб понася. От Левски обявиха, че ще обжалват глобата от 37 500 лева, която БФС наложи на клуба заради расизъм, след обидни скандирания на феновете на сините в мача с Литекс.

"БФС трябва да направи така, че във футбола ни да няма интриги и скандали. Ние си казахме позицията, искаме всичко да бъде принципно и както е по наредба. За мен не беше нормално комисията да се събере и да накаже специално мен, а решенията за други футболисти и клубове да останат във времето", коментира Иванов.

Левски гостува на Славия в събота от 13.15 часа в последна среща преди зимната пауза.

 

fallback
fallback