fallback

Ливърпул се нуждае само от победа

09.12.2014 | 13:16

Нападателят на Ливърпул Марио Балотели няма да може да участва в мача с Базел в Шампионската лига. Двубоят е решителен за мърсисайдци в борбата за продължаване на 1/8-финал в турнира, но те отново няма да могат да разчитат на италианския голаджия, който все още не е излекуван от контузията, която го мъчи в последно време. Надеждите на лекарския щаб на червените са да успеят да вдигнат Балотели на крака за дербито срещу Манчестър Юнайтед в Премиър лийг в неделя. Така мениджърът Брендън Роджърс отново ще трябва да избира между Рики Ламбърт и Фабио Борини за върха на атаката, тъй като и другият основен нападател Даниел Стъридж е извън групата.

„Излизаме в този двубой в добро физическо и умствено състояние. Знаем какво трябва да направим. Ще бъде труден мач със сигурност. Базел загубиха доста от мачовете си и съм сигурен, че разбират, че тук ще им бъде трудно. Нуждаем се да спечелим двубоя още от първите минути, мисля, че това е ключът за нас. Ние не подценяваме противника, треньорът им Соуса е свършил страхотна работа, уважаваме ги, но нашата цел е да спечелим.“ - заяви мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс.

„Напрежението трябва да е върху тях, знаем какви да реалностите. Искаме да се противопоставим на Ливърпул, въпреки тяхната история, но все пак натискът е върху тях. Искаме и имаме амбицията да продължаваме да работим за възхода на Базел.“ - каза на пресконференцията Паоло Соуса.

Двубоят Ливърпул – Базел е тази вечер от 21.45 минути на стадион Анфийлд.

 

 

fallback
fallback