Лудогорец гостува на Реал М на Бернабеу

09.12.2014 | 12:21
Лудогорец гостува на Реал М на Бернабеу

Тази вечер Лудогорец гостува на Реал Мадрид в последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига. Старши треньорът на шампиона на България Георги Дерменджиев няма да може да разчита на трайно контузените - нападателя Роман Безяк и бранителя Браян Ангуло. Всички останали футболисти са напълно готови за битката с настоящия носител на трофея. В същото време не малко проблеми преди мача има и наставникът на Реал Карло Анчелоти. Извън терена, заради контузии са Хамес Родригес, Лука Модрич и Сами Кедира. Кристиано Роналдо почти сигурно ще започне сред стартовите 11 на Белия балет, като най-вероятно е претендент номер едно за златната топка да си партнира с французина Карим Бензема в атаката на домакините. Карло Анчелоти ще направи доста рокади в състава. Очаква се на вратата да бъде Навас, а в защита да играят Арбелоа, Варан, Начо и Коентрао. В средата на терена е сигурно присъствието Иско и Ияраменди. Най-вероятно място сред титулярите ще получи и юношата Медран, а четвъртият полузащитник може би ще е Гарет Бейл. Реал Мадрид ще гони 19-та поредна победа във всички турнири, в които участва. В същото време Белият балет вече е сигурен участник в следващата фаза на надпреварата, като е лидер в група Бе с 15 точки. За да се класира българският шампион се нуждае от успех в Мадрид. При равен българските Орли ще разчитат на успех на Базел над английския гранд Ливърпул на легендарния Анфийлд. Така разградчани ще имат шанса на пролет да играят в Лига Европа. Стадион Сантяго Бернабеу, Реал Мадрид срещу Лудогорец, тази вечер от 21 и 45.

"Мисля, че целият отбор е в една много добра форма. Ние добре сме запознати и знаем, че Кристиано трябва да прави голове. И не само това, а че с нашия мач ще се постави рекорд, ако евентуално Реал Мадрид бие, така че ние сме готови за това нещо", каза още треньорът на Лудогорец“. – заяви старши треньорът на Лудогорец Героги Дерменджиев.

"Мислим да играем така, както играхме в София и да стане един добър мач. Реал е един галактически отбор. Независимо кой ще влезе да играе, няма никакво значение. Аз също имам информация, че Карло Анчелоти ще направи някои промени, но пак повтарям - независимо кой играе в този отбор, това са супер футболисти", добави Дерменджиев.

„Това ще бъде много специален мач за мен, защото се завръщам в родината си Испания. Ще мога да се видя с много приятели и семейството ми. Реал е изключително силен отбор, който разполага с някои от най – добрите играчи в света, особено в атака. Те са в страхотна форма в момента и ни очаква труден мач. Според мен това е отборът в най – добра форма в Европа в този момент. Нормално е да се очаква да се спечелят много трофеи.“ – заяви защитникът на Лудогорец Дани Абало.