Дерби в Бундеслигата

05.12.2014 | 14:04
Дерби в Бундеслигата

Байер Леверкузен се подготвя за тежък сблъсък срещу Байерн Мюнхен. Дербито в Бундеслига е тази събота от 19:30 часа в Мюнхен. "Аспирините" са амбицирани да нанесат първа загуба от началото на сезона на баварците. Байер се намира на трета позиция във временното класиране, на 10 точки от лидера, и все още има шансове да преследва титлата. Според старши треньора на Байер Роджер Шмид неговият тим може да стори това, ако прави светкавични атака.

„Байерн е твърде голямо предизвикателство за нас. Към момента те са доста солиден отбор. Не само, че имат много класни индивидуалности, но и ясна концепция, добра тактика, и имат страхотен отборен дух. Всичко това може да се види в резултатите. Точно за това са и много трудно преодолим отбор и нямат загуба от началото на сезона в Бундеслигата. Ние ще се опитаме да се представим възможно най-добре в Баварания“, заяви Роджер Шмид.

Байер успя да вдигне трима от основните си играчи за сблъсъка с мюнхенския гранд. Щефан Кийслинг, Ларс Бендер и Йомер Топрак лекуваха различни контузии, но подновиха тренировки и би трябвало да са в стартовия състав на "Алианц Арена".

„Гуардиола пое много трудна задача. Особено, когато става дума за отбор, печелил Шампионската лига, първенството, купата на Германия. Не е лесно за никой следващ треньор. Това си е предизвикателство. Фактът, че все пак се е заел, говори колко самоуверен е той. А това как промени отбора, показва изключителните му качества. Мисля, че като гледаме Байерн, виждаме неговия подпис“, каза още Шмид.

Байерн е в серия от четири поредни победи за първенството, като от началото на сезона има само три равенства. Лоша новина обаче сполетя тима. Капитанът Филип Лаам може би ще се възстановява по-дълго от очакването след операцията, която претърпя на глезена. Очакваше се той да е готов през февруари, но по-вероятно е 31-годишният футболист да поднови тренировки през март.