Лондонско дерби във Висшата лига тази вечер

03.12.2014 | 12:08
Лондонско дерби във Висшата лига тази вечер

Лидерът във Висшата лига Челси, ще бъде без своя голмайстор Диего Коща в лондонското дерби с Тотнъм тази вечер. Нападателят пропуска двубоя на "Стамфорд Бридж" заради натрупани картони. Коща, който има 11 гола в 11 мача в Англия, получи 5-ия си жълт картон в двубоя със Съндърланд през уикенда. Така на неговата позиция мениджърът на Челси Жозе Моуриньо ще трябва да избира между Дидие Дрогба и Лоик Реми.

" Това не ни се отразява. Ние не говорим за Диего. Имаме същото доверие на Реми и Дрогба, както в Диего. Това е нашият начин на работа. Затова забравете Диего, ние вярваме на другите двама нападатели и ще излезем с тях. Реакцията ни за равенството със Съндърланд? Нормална. Какво искате да сторим или да чувстваме, когато отборът прави перфектен сезон? Ние сме на върха в английската Висша лига, на върха в групата си в Шампионската лига, на четвъртфинал за Кепитъл Уан Къп и нямаме нито една загуба в последните четири месеца. Отборът се чувства много добре. Когато дойде и първата загуба, пак ще се чувстваме така, защото вършим работата си добре", заяви Моуриньо на пресконференцията преди мача.

Тотнъм се намира в серия от три последователни победи във всички турнири. „Шпорите" обаче нямат успех на „Стамфорд Бридж" от 1990-а година.

„Не обръщам внимание на статистиката. За нас е важно да играем по начина, по който го направихме срещу Евертън и да забравим за миналото, което не е в наша полза. Наясно сме, че Челси е най- добрият отбор в момента и ни очаква тежък мач, но ще се опитаме да спечелим трите точки“, каза мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино пред медиите преди двубоя.

Наставникът на Челси Жозе Моуриньо също не отдава значение на негатовната статистика на съперника на "Стамфорд Бридж".

 „Не знаех за това, а и не мисля, че е важно. Чака ни голям мач, лондонско дерби. Само за това мислим. Те са труден отбор. Трябва да очакваме един тежък мач и да сме готови за него”, категоричен беше португалецът.

Моуриньо настоя, че лондончани не са получавали оферта за вратаря Петър Чех, въпреки спекулациите, че той може да напусне клуба. 32-годишният страж загуби титулярното си място в състава и вече намекна, че може да си тръгне от Челси, ако ситуацията се запази. Моуриньо обаче е категоричен, че Петър Чех не е заявявал, че иска да напусне.