fallback

Левски с тежка финансова глоба заради расизма

БФС търси 37 500лв от "сините" заради феновете

02.12.2014 | 17:47

Дисциплинарната комисия към БФС наложи тежки финансови санкции на провинилите се клубове, играчи и спортно-технически лица в отминалия кръг.

Най-голяма глоба от 37 500лв отнесе Левски заради расистки скандирания на публиката по време на дербито с Литекс от 17-ия кръг на А група. Към тази сума се добавят още 2000лв за нерегламентирано използване на пиротехника, което значи че "сините" трябва да извадят около 40 000 лв за глоби.

 

Тежка санкция отнесе и футболистът на Локомотив Пловдив Диян Молдованов. Защитникът е лишен от състезателни права за 8 мача, плюс 3000лв. Молдованов получи суровото наказание заради опит за удар към длъжностно лице след края на мача с Черно море през уикенда.

Фабио Ешпиньо от Лудогорец пък бе глобен с 3000 лева за обидния жест, който насочи към скамейката на ЦСКА по време на дербито между двата отбора. Случаят се разгледа от комисията едва сега, тъй като длъжностните лица не бях описали жеста на играча в доклада си.

Спортният директор на Локомотив София Георги Марков също ще трябва да извади пари, след като бе глобен с 10 000лв за нанасяне на обида на длъжностно лице след мача с Лудогорец.

Още няколко отбора бяха санкционирани – Берое, Хасково и ЦСКА главно заради използване на пиротехнически изделия.

fallback
fallback