Аякс гостува на ПСЖ в търсене на първа победа в групата

В група "F" вече са ясни отборите, които продължават напред. ПСЖ е лидер с 10 точки, следван от Барселона с една по-малко

25.11.2014 | 10:55
Аякс гостува на ПСЖ в търсене на първа победа в групата

Пари Сен Жермен посреща Аякс, като мениджърът на домакините Лоран Блан очаква труден мач. В първата си среща от групата двата отбора завършиха наравно 1:1 в Амстердам.

ПСЖ ще е без полузащитниците Марко Верати и Йоан Кабай, но в състава се завръща бранителят Давид Луис, който игра при успеха над Метц през уикенда.

В същото време футболистите на Франк Де Бур все още търсят първа победа от началото на груповата фаза. Надеждите Аякс да се класира за следващия етап на тирнира бяха разбити при загубата от Барселона с 0:2 на 5-ти ноември. Всички в червено-белия тим сега са насочили усилията си в осигуряването на третото място в групата, което дава право на участие в Лига Европа.

Тазгодишното издание на Шампионска лига е точно 20 години след последния триумф на Аякс в надпреварата през 1994 – 95-та година. Преди това холандският гранд взе Купата три пъти подред, в периода 1971 – 1973-та.