Пелегрини вярва, че Сити ще продължи напред

Манчестър Сити приема Байерн Мюнхен

25.11.2014 | 08:00
Пелегрини вярва, че Сити ще продължи напред

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини все още вярва, че отборът му ще се класира във фазата на елиминациите в Шампионската лига. Тази вечер английският тим приема Байерн Мюнхен и задачата пред отбора не е никак лесна. Към момента Сити заема последно място в група "Е" с актив само от две точки при 4 изиграни срещи.

„Не знам кои са хората, които не вярват в нашето класиране. Всички ние вярваме и сме убедени, че можем да го постигнем. Ще видим след мача какво ще се случи, но се надявам да имаме своя шанс за класиране напред“, коментира Пелегрини.

Специалистът няма да може да разчита на наказаните Яя Туре и Фернандиньо, а Давид Силва и Александър Коларов лекуват контузии. В игра се завръща Венсан Компани, който имаше болки в прасеца.

„Разбира се, че Туре и Фернандиньо са много важни футболисти за нас. Същото се отнася и за Давид Силва, но е факт, че сега не можем да разчитаме на тях и трябва да се опитаме да намерим вярното решение да победим и без тяхното участие. В този мач отборът трябва да играе на върха на възможностите си и да спечели трите точки. Не трябва да забравяме, че имаме в състава си Франк Лампард, който има достатъчно опит в такива срещи.“, допълни мениджърът на Сити.

Манчестър Сити все още има възможност за класиране в следващата фаза на турнира, но за целта трябва да стигне най-малко до равенство срещу баварците на стадион „Етихад“ като от значение ще бъде и резултатът между ЦСКА Москва и Рома.