fallback

Кузюткин аут от националния, Константинов остава начело на мъжете

Федерацията по волейбол търси нов селекционер за жените

18.11.2014 | 19:40

Договорът на селекционера на женския национален отбор по волейбол - Владимир Кузюткин, няма да бъде подновен. Това обявиха от ръководството на родната федерация след заседание на УС. Руснакът изведе България до 11-о място на Мондиала в Италия, но представянето на тима бе определено като незадоволително. Очаква се на негово място да бъде назначен български специалист. Президентът на централата инж. Данчо Лазаров не пожела да разкрие конкретни имена, на които са се спрели. По-рано в медиите изтече информация, че за треньор на жените се спрягат Драган Нешич и Мартин Стоев.

Рокади в мъжкия национален отбор по волейбол няма. Пламен Константинов запазва поста начело на отбора като контрактът му предстои да бъде продължен до края на Олимпийските игри през 2016 година. 

Слабото представяне на националните ни отбори е  довело до отдръпване на спонсори, а предвид случилото се с КТБ, то финансовото състояние на федерацията е нестабилно,  но се търси решение и намиране на нови партньори.

Догодина България е домакин на Европейското първенство по волейбол за мъже заедно с Италия. Турнирът е от 9-и до 18-и октомври, а жребият ще се състои на 16-и февруари в Народния театър. От федерацията потвърдиха, че София и Варна остават първи вариант за домакин на мачовете, а Ботевград и Пловдив продължават да бъдат алтернативи.

Подробен репортаж за решенията, които взе УС на волейболната федерация, гледайте тази неделя от 11 часа в предаването "Резултат".

 

fallback
fallback