fallback

Световният шампион Германия гостува на европейския първенец Испания

18.11.2014 | 12:28

Въпреки, че дубоят във Виго е приятелски, в лагерите и на двата тима се готвят за сериозна битка. Селекционерът на Испания Висенте дел Боске гледа амбициозно на предстоящата контрола.

"В този тип мачове няма голяма разлика между контрола и официален двубой. Винаги се имали прекрасни отношения с Германия. Винаги са били коректни. Много хора ни подкрепяха в Уелва, със сигурност ще бъде така и във Виго. Постигнахме три важни точки срещу Беларус. Другото важно е, че играхме силно през първото полувреме", каза Дел Боске.

Селекционерът коментира бъдещето на контузените Сеск Фабрегас и Диего Коща в националния отбор.

„Това е нещо, което се случва често във футбол. Когато някой получи шанс за изява и се представи добре, тогава става по- трудно да бъде изместен. Може да се получи така, че когато Коща и Фабрегас се върнат в националния, техните места вече да бъдат заети от други играчи. Това не е заплаха, защото уважавам много и двамата. Не е нито лично отношение, нито заплаха, нито дори реваншизъм от моя страна. Това е реалността", заяви Дел Боске.

Селекционерът на световните шампиони Йоаким Льов е респектиран от съперника. Той няма да може да разчита на доста от своите основни футболисти.  Капитанът Мануел Нойер е с болки в коляното и няма да участва в мача с Испания. С контузии са още Жером Боатенг, Бастиан Швайнщайгер, Андре Шюрле и Кристоф Крамер.

"Мисля, че Кевин Воланд ще започне като титуляр. Контузиите ни затрудняват при комплектоването на отбора. Кедира и Мустафи са под въпрос. Ако в крайна сметка Кедира е готов, ще бъде капитан. За мен като селекционер е голямо предизвикателство да бъдат заместени оттеглилите се Лаам и Клозе. Ако загубим срещу Испания, няма да е катастрофа. Важно е момчетата да играят с шампионски манталитет“, каза Льов.

Двубоят във Виго е тази вечер от 21.45 часа.

 

 

fallback
fallback