Меси или Роналдо ?

18.11.2014 | 11:22
Меси или Роналдо ?

Дебатите около това кой е най – добрият футболист в света ще се задълбочат още повече, когато Лионел Меси и Кристиано Роналдо се изправят един срещу друг в приятелския мач между Португалия и Аржентина. Двубоят ще се играе на стадион Олд Трафорд тази вечер от 21 часа и 45 минути. Двамата футболисти непрекъснато се надпреварват в класациите за най – много отбелязани голове в Примера дивисион, Шампионската лига и борбата за най – добър играч в анкетата на ФИФА през последните години се оказва единствено между Меси и Роналдо. 

За треньора на аржентинците Херардо Мартино обаче има само един избор.

„За кого ще гласувам за Златната топка? Моето сърце е аржентинско, а Меси ми е слабост. Така че винаги бих гласувал за него. Не мога да пренебрегна чувствата си, когато правя този избор“ - заяви бившият наставник на Барселона.

В лагера на португалците, разбира се подкрепят Кристиано Роналдо. Старши треньорът Фернандо Сантос смята и двамата футболисти за гениални, но обяви Роналдо за най – добрият.

„Аз гласувах за Кристиано, защото смятам, че той е най – добрият футболист в света в момента. Сега аз мисля за Меси и естествено като стане време за гласуване, трябва да се мисли за него, защото е страхотен играч. И двамата са гении, както вече съм казвал. И все пак мисля, че Кристиано е по-добър през тази година". - сподели специалистът, който води португалците.

Церемонията по връчване на най-престижната индивидуална футболна награда ще се състои на 12 януари 2015-а година в Цюрих.