Левски излиза на печалба до 45 дни

Сините стопяват дългове от 30 млн. лева

11.11.2014 | 19:20
Левски излиза на печалба до 45 дни

Левски ще стопи 30 млн. лв. дългове до края на годината и ще излезе на печалба или поне на нулата. Това обяви собственикът на клуба Тодор Батков на специална пресконференция, на която потвърди, че феновете на "сините" ще получат 15 процента от акциите и две места в Управителния съвет.

Тодор Батков прие исканията на тръст "Синя България" да даде 15% от акциите на клуба и две места в Управителния съвет, който ще бъде увеличен от пет на седем души на предстоящото общо събрание на 17-ти декември. В замяна на акциите тръстът ще трябва осигурява около 1 милион лева в касата на клуба. Собственикът на Левски призна, че е финансирал клуба с негови пари от чуждестранни фирми. Парите са идвали от Кипър, Австрия и Кабо Верде.

Още по темата

Батков за пореден път заяви, че Левски има много сериозни финансови затруднения. От клуба изостават с един месец за заплати на първия отбор и с два месеца и половина за заплатите на служителите в Детско-юношата школа. Левски дължи 578 хиляди евро на треньори, футболисти и други лица.

Батков е категоричен, че никога не е взимал, а само е давал на клуба, който по думите му не е приемал като бизнес, а като "чест, обществен дълг и тегоба".