Манчестър Юн приема Челси днес от 19 часа

Уейн Рууни пропуска дербито заради наказание

26.10.2014 | 13:56
Манчестър Юн приема Челси днес от 19 часа

 Манчестър Юн приема на своя "Олд Трафорд Челси. Домакините се представят много колебливо в шампионата, като заемат 8-а позиция едва в 12 точки. Червените дяволи имат 3 поредни победи като домакини, но пък стигнаха само до равен при гостуването си на Уест Бромич в понеделник. Проблем за наставника на Юнайтед Луис ван Гаал ще е отсъствието на Уейн Рууни, който е наказан.

 

Челси няма загуба от червените дяволи вече в 6 поредни мача във всички турнири, а на "Олд Трафорд" не е допускал гол при последните си две визити. Футболистите на Жозе Моуриньо имат 7 победи и едно равенство от началото на сезона  и са лидери в класирането с 3 точки преднина пред Саутхемптън и мач по-малко. Най-голямата въпросителна пред португалския специалист е дали ще може да използва головата си машина Диего Коща. Нападателят има 9 гола в 7 мача, но участието му днес е под въпрос заради контузия.

 

Освен сблъсък между два от най-големите отбори в Англия, това ще е и дуел между двама от най-доказаните специалисти - Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо. Кариерата на португалецът тръгна от Барселона, където той беше привлечен в щаба именно от Луис ван Гаал.