"Отборът на Надеждата" взе точка от мача с Русия

Представителният тим на България завърши 4:4 в редовното време с настоящия бронзов медалист в турнира - Русия, след което загуби при изпълнението на дузпи.

20.10.2014 | 11:08

Националите започнаха срещата с много брак в играта си, което позволи на съперника да поведе в резултата с 3:0 още до средата на първото полувреме, като едно от попаденията беше от дузпа. Тогава националният селекционер Младен Христов пусна в игра Исус Чавдаров от Стара Загора, който успя да върне две безответни попадения. Същевременно Анатоли Аспарухов пропусна да реализира отсъдена в полза на българския тим дузпа. Отново чрез попадение на Исус Чавдаров „Отборът на надеждата” изравни резултата през втората част. Една минута преди края на мача капитанът Ангел Станков излезе на чиста позиция пред наказателното поле на Русия и бе фаулиран в гръб от противников състезател. Това доведе до червен картон за съперника и отсъждане на втора дузпа в полза на българския тим. Наказателният удар беше реализиран от капитана и националите достигнаха до пълен обрат в резултата  - 4:3. В оставащите обаче  60 секунди трикольорите не успяха да запазят преднината си и допуснаха гол за 4:4. Равенството доведе срещата до изпълнение на дузпи, като този път Ангел Станков пропусна да реализира, а руснаците бяха точни от бялата точка. Този резултат осигури една точка на „Отбора на надеждата” и две точки на съперника му.

В другата среща от нашата група С, тимът на Холандия надигра този на САЩ с 11:1. След изигрването на тези двубои българският състав заема трета позиция във временното класиране.