Локо Сф победи Ботев Пд с 3:1 и се изкачи в първата шестица

Головете за столичните "железничари" отбелязаха Иво Иванов, Том и Владислав Романов.

19.10.2014 | 19:16
Локо Сф победи Ботев Пд с 3:1 и се изкачи в първата шестица

Локомотив София бе по-агресивният отбор по време на мача и логично стигна до крайния успех. В 13-ата минута настъпи разбъркване пред наказателното поле на домакините, а Лъчезар Балтанов получи топката, шутира, но топката мина над напречната греда. Три минути по-късно „червено-черните“ излязоха напред в резултата. След центриране от корнер, Иво Иванов засече и вкара за 1:0. Столичните „железничари“ продължиха да бъдат активни към противниковата врата и в 29-ата минута Локо Сф удови аванса си след попадение на Том.

Малко след това обаче страстите на терена се нагорещиха. В 38-ата минута гостите имаха претенции за дузпа, след като Иван Цветков центрира от ляво в наказателното поле, а топката срещна ръката на Елтон. Главният съдия на мача Георги Димитров обаче не посочи бялата точка, а даде знак играта да продължи. Реакцията му навлече гнева на футболистите на Ботев, които поискаха обяснение за решението му. Зради оспорването на футболистът на „канарчетата“ Пламен Николов получи жълт картон. Случилото се вбеси не само играчите, но и феновете на Ботев като част от тях нахлуха на пистата в 44-ата минута, след като откъртиха оградата пред себе си. Наложи се намесата на стюардите, а за да не се стигне до по-сериозни ексцесии наставникът на Ботев Велислав Вуцов и Иван Цветков отидоха да ги успокоят.  

През втората половина на двубоя Ботев върна едно попадение чрез Цветелин Чунчуков. Само десет минути по-късно обаче локомотивци вкараха и трети гол. Даниел Генов комбинира с Владислав Романов, който оформи крайното 3:1.

Вижте отзивите след мача във видеото.